top of page
Vyhledat

1. DEN Pondělí 29.7. 2019 Goswinovice

Aktualizováno: 3. 8. 2019

Plán i realita : 20,5 km Trasa : Glucholazy, Czarkowice mlýn, Nysa , Goswinovice

Do dnešního dne jsme se probudili s nadějí na (ne) parný den, protože v noci výrazně pršelo. Překvapuje nás, jak jedeme z Jeseníku na sever a zároveň dolů a že půlnoční Morava je teď vlastně na jihu...:)



Plánujeme putovat z hraniční obce Glucholazy do Nysy, se zastávkou v Czarkowice mlýn, abychom se ujistili možností ubytování pro další poutníky. Využila jsem navigaci v aplikaci Mapy.cz s Pavlem jsme se potkali " ve mlejně". Ubytování je poskytováno ve čtyřlůžkových pokojích bez sociálního zařízení a v patře se sociálním zařízením. Čisté a levné. Pak jsme opět každý šli/ jeli svou cestou... a stejným směrem. ....V Nyse se naše mobilní komunikace trochu zadrhla a po vypjatých rozhovorech typu : U kterého mostu zase stojíš nebo..... A myslíš po proudu nebo proti proudu ?... jsme se nakonec s Pavlem potkali, odpustili si a já se opravdu naučila používat aplikace 21. století o sdílení polohy:)

Z Piastovského náměstí lze přejít přes řeku Nysu - možná v těch místech, kde Moravští bratři rozhodli o své budoucnosti.....




Nakonec jsme "zakempili" pod posedem (Goswinovice), moc jsem nenaspala, ale jsem Bohu vděčná, že nás myslivci nepostřelili,

déšť nevyhnal (díky Mišově pláštěnce)

a stále pracující traktory nepřejely:)


Pokud bych měla psát a zviditelnit deník hned první den, tak by to asi bylo zlé: Palo bez nálady a signálu, nemohli jsem se najít, bez pořádného noclehu. Pro mne fyzicky spíše trápení, stále si opakuji základní polská slovíčka a trapně si pletu proszę, przepraszam, zapraszamy. ..V hlavě rotují myšlenky a nejsem schopna se soustředit, natož se modlit. Věřím, že zítra bude líp.



 

Dobrý Bože, děkujeme, že nám ukazuješ dobrou cestu k cíli, který má smysl. Často je pro nás těžké každý den znovu usilovat o živé společenství s tebou. Děkujeme, že nás voláš a vedeš, že nám nabízíš cestu, po které zvládneme jít.


bottom of page