top of page
Vyhledat

2. DEN 30.7.2019 Krzelkov

Plán: 22 km / realita 24 km Trasa: Goswinowice, Grady, Siedlec, Ogonow, Goworovice, Chocieborz, Debowiec, Ziebice



Cesta polským venkovem je pro mne objevná... Jádro vesnice tvoří staré německé ( mnohdy polorozpadlé statky), před kterými stojí moderní stroje na obdělávání obrovských polí...kam oko dohlédne. Všude je vidět, že Poláci mají "zelené ruce" a zahradničí kde se dá. Vůbec nevadí, že dům nemá omítku...bujně rostoucí a kvetoucí rostliny vytvářejí dojem nenucené pohody. Zem je tady úrodná, což je vidět na vitálních rostlinách i polích. Podél cest je všudy přítomné polní ptactvo a zvěř, která se vesele přiživuje na trouseném zrnu vydatně lemujícím cesty. Udivují mne obrovské divoké ostružiny výborné chuti, třešně červené i černé.



Dnes mám v mysli především modlitby za děti. Snažím se zasoustředit myšlenky a je to teda trénink. Velmi dobrá zpráva mi dodává sílu jít – Paľo našel v Krzelkově ubytování s vlídným přijetím a se sprchou! Bůh je dobrý. Večer ještě rozporuplné setkání s milou paní, která je ochotna nabídnout krásné a levné ubytování přímo v Ziebici. Na rozloučenou nám dává vlastnoručně vyrobenou ikonu .....


 

Dobrý Bože, děkujeme za dar modlitby. Uvědomujeme si, že v modlitbě si většinou stěžujeme, prosíme a poukazujeme na nešvary a nemoci světa. Děkujeme, že ve tvé blízkosti můžeme nově poznat své místo v životě a zakusit tvou moc a pomoc.

bottom of page